Nuffnang Ads

Apesal.com

June 27, 2011

cool blog

salam . hi readerz sume. hari ni merupakan hari yg agak malang n sedih dlm diri ni sebanarnye. tadi time nk bli mknn utk lunch td terasa nk minum cool blog. so aq pon order la abc blog. lepas order tu , aq pon beli nasi ayam je sbb xd mud n selara mkn akhir2 ni. lepas je beli tggu membe2 beli dorg nye mknn. lepas tu aq pon gegas la amek cool blog yg order td.

dgn tibe2, cool blog aq yg da ciap tu tersiku oleh aq , so cool blog tu pon jatuh n pecah. aq pon pelik asal dorg sume panik , igt kn ap yg jd kn. dorg pon ckp perkataan ; PECAH ..... kat depan aq, aq plak time tu tgh panik sbb muka abg2 cool blog tu mcm marah taw. so aq pon takut la die nk marah ke ap kn. nsb bek die kt tggu jap n die buat yg br. aq pon tggu la.

lps je ciap cool blog aq, aq pon ckp sori n thanx kat dorg. malu giler r td sbb ramai giler yg tgk aq kat situ. aq pon cpt2 balik. malu gile r .....

seyes, lepas ni aq akan more careful on handling something. ni merupakan kali ke-2 aq buat bende mcm tu. yg last time time aq skola rendah. ms tu aq n family g Carrefour bli brg dapur. ms tu aq pecah kn horlicks kot kalo x silap. arghhhhh ..... mmg malu la.

tu je utk kali ni , hope korg sume lebih hati2 sbb ni as our reminder in daily lives. thanx sbb dengar luahan hati aq .....

akan amek mase utk bli bende ni ag .....

June 25, 2011

aku tak bodoh

hi semua. bertemu lg kite hari ni. hahaha . alhamdulillah. baiklah utk entry kali ni i just wanna share some view on the movie that i just watched lately. movie ni x la br sgt tp too me it is an awesome movie. nape ek ? tu korg kene tgk sendiri la.


video


Aku Tak Bodoh ni sebuah cirite Melayu yg diadaptasi dr sebuah filem ; I Not Stupid Too , pd awal nya ialah perkenalan watak : Jefri , Roy dan Din sebagai watak utama dlm movie ni. Jefri dan Roy adalah adik beradik dalam sebuah keluarga yg mn both of their parents are vv busy in works until xd mase utk dorg. kalo mak bapak dorg blk pon time tu dorg da tido. cian sgt kat dorg sbb, mereka hidop penoh mewah tp xdpt kasih sayang yg secukup. sgt sedih kalo korg2 tgk. 


Din pulak ialah seorang anak yatim yg telah kematian ibu, tapi ayah dia da tua so what can u expect more from them right ?dorg hidop daif sgt. 1 je kelebihan DIn ni , die pandai tumbuk- menumbuk ni. hahaha , best sgt cr die lawan penoh aksi n kdg2 ade yg over cket . hahaha. Din n Roy ni kawan baik , 1 kelas. bak kt pepatah ; air dicincang xkn outus la .... gitu ..... 


Roy ni ade blog .... *mcm aq ..... die mmg sk sgt berblog taw ..... smpi mng anugerah la. tu die nye kelebihan la. adik die, Jefri , budak yg sgt pandai , just 8, comel sgt , suka mainan such as robot of kos bdk kecik xd mende len nk men kn. hahaha.


Now jom citer psl dorg nye parents, ayah si Jefri n Roy is Riezman Khuzaimi , well known actor in Msia n ibu die plak Amy Mastura, sgt ayu tp garang ngan anak2 but a bit skema too me bcoz nk soh anak die jd pandai tp method mengajar anak tu x suai. but in this era, bende tu yg jadi kan kite sume until sume bdk2 terjerumus dlm social illness ni.so, jgn salah kn kami semua but it comes from u (parents). ayah si Din ni plak , Namron ; aq x kenal sgt tp watak die mmg jadi la dlm citer , suai sgt jd ayah kpd Din. 


watak sampingan , cikgu ; Dato' Jalaluddin , jd muda ok . xle bla r. klakar giler muka die. mcm 20 years back, around 30 mcm tu umor die. korg x rs ke die lebey ensem ag ke kalo back to 20 years back? *ap aq merepek ni ?

the climax is ap bile Din dibuang sekolah n join 1 geng yg melibatkn diri die dlm kancah jenayah , bende ni cause Roy follow skali step si Din ni. ad 1 part dorg kene curi 1 i-phone kat 1 kedai n x psl2  dorg kene pow dgn 2 org laki yg mn2 ntah dtg n minx rm 6 k. ko mampu ? ttb je org x kenal minx duit sbb nk ttp mulut perbuatan kite . nonnense btol bende2 ni. tp sume bende ni bese je dlm dunia ni. all is about globalization.


so as a step utk dorg selamat dorg pon cr la duit, Roy minx duit dr adik die tp x cukup. so , Din suggest utk ragut n rompak sorg mak cik ni. dorg success ragut rantai mak cik ni, tp ttb dorg rs bersalah; so dorg cr mak cik ni n pulang kn balik rantai tp x selamat ag dorg. dorg kene tangkap ngan org keliling ms pulangkn rantai kat mak cik tu. so Din pon belasah la org kat situ n larkn diri utk selamat kn diri. at the same time bapak die ad kat situ, bapak die nk tolong tp ....... 


haa .... utk kesudahan korg tgk la sendiri ..... xle cite lbh2 6t korg x tgk citer ni. b4 nk conclude, citer mmg byk bg pengajaran n nilai2 penting dlm zmn skrg. hrp kite sume amek yg baik n buang yg keroh k. ok la tu je utk entry kali ni. see ya !!!!!!!!


=maju seni utk masa hadapan =


- Roy n Din -

 


June 24, 2011

Diet part 2 : fizikal

hi semua. salam sihat selalu ! 
ap khabar ? harap sume nye bek2 la. ap mcm ngan entry lepas ? ok x? 
harap sume dpt amalkan la ye. hihihihihi


baiklah utk entry kali ni kite masih sambung pasal kesihatan iaitu psl kesihatan fizikal.
 fizikal maksudnye luaran. luaran yg mcm mn ek ? 
haa ni nk habaq kat korg tu yg ukuran dada yg bidang dan otot bkn la ukuran dlm kes ni.
 itu semua hasil drpd kuat sgt senaman petang2.....
*mklm la MASUM kat upm so ade je yg show off ..... huhuhuhu


kesihatan fizikal kat sini mcm kite always active all the time. 
bile kite aktif otak pon cergas. 
so ade la cket tips utk memiliki fizikal yg baik :



kalau sihat mesti comel kn ?


  1. No Smoking .... bg effect kat sperma. "anak" tu jadi x aktif. so dpt la anak yg fizikally abnormal.
  2. Get enough sleep ...... jgn la tiap2 ari stay-up, 6t lebam mate. da x cantik .
  3. Exercise regularly ........... kalo bole 3 kali 1 minggu. kalo da rajin sgt ari2 pon bole. hahaha. dpt kuarkn peloh. so krgkn risiko penyakit kronik. kanser , jantung n mcm2 la
 

baiklah tu utk entry kali ni . hv a nice health !


June 22, 2011

Diet part 1

salam readers sume. apa khabar ? harap sihat2 lah ye. bek la utk entry kali ni, nk citer psl sihat. korg taw x ap itu sihat sebenarnye ? mesti tertanye2 mcm mn seseorang itu dikatekan sihat scr fizikal .



menurut kamus DBP, sihat ni bererti tidak menghidap sebarang pe­nyakit. itu dr DBP, bg aq, sihat ni bermaksod kite amalkan gaya hidup sihat dengan mengambil pendekatan yg betol utk terus hidop.  anatar pendekatan tersebut ialah amal pemakanan tertentu .


kalo ckp part makan , sume mesti pk KFC , McD , secret recipe n mcm2 ag la. tahu la msia kaye ngan makanan tp kene control sume tu. ni antara suggestion utk makanan bg yg nk diet :


  1. buah - buahan . sgt bagus. kaye ngan zat yg pelbagai. pilih yg mudah dpt la. i suggest papaya sbb sng cket nk g toilet. hihihi.
  2. roti. roti mcm2 jenis ade kat pasaran. i suggest korg pilih yg WHOLEGRAIN sbb it is completely filled with gandum n bole ganti nasi.
  3. kacang soya. soya yg kite bole amek ialah susu soya yg less fat. bole nmpk slim gitu. hehe.

*sumber :http://www.petuanenek.com/kesihatan/petua-diet-sihat


jom diet

beklah tu utk kali ni . hrp korg sume amalkan la utk nmpk halus mulus n kurus. hahaha.
selamat sihat ! 

June 17, 2011

k2

salam semua readers sekalian. ape khabar ? hrp2 sume nye sihat2 belaka. 
baiklah untuk entry kali ni nak story ape ek ? erm actually x taw nk citer psl pe tp jgn risau .... sbb utk readerz2 sekalian sy akan berikan yg terbaik ..... 
haha

untuk entry kali ni sy nk citer psl 5 hari dok kat K2 ...
1st day xd buat ap sgt pon just haha sbb x ramai kwn2 yg smpi
so aq pon dok la ngan akak2 : leyla n ecah sementara donat n t-teq sampai
bunyi mcm sedih je 
*actually x pon just boring sbb xd bende nk buat 
nasib bek donat dtg penat tu ade lah peneman kat bilik aq ni

2nd day plak, t-teq pon dtg .... makin meriah bilik aq 
best sgt .... walau pon suasana bilik da mcm ap je tp tu yg kami sk 
hahaha

3rd day plak mula la operasi membuat tugasan yg penting
tugasan ape ? kami2 je yg taw .... haha ... rahsia

hari ke-4 paling vouge la
lunch time g mines tgk X-men : first class 
b4 that aq, donat n t-teq lunch dulu kat McD 
*walau pon aq da lunch ngan kak leyl maggi tp still berbunyi drum perot so harusla isi kan 
hahaha
movie tu ok n quite fun


part yg paling best sms tgk movie tu is ade lah sorg pak cik tu berdengkur sms wayang tgh ditayangkan
ap lg kami n warga wayang sekalian tergelak2 dlm panggung
hahaha ..... tp tu bkn niat kami sume2 nk gelak tp obvious giler die tido
dimaafkan la pak cik tu ....
anyway anak2 die mmg comel .... cute sgt .....

hari ke-5, erm well mcm bese ari jumaat 
g solat jumaat then lunch di fudcourt
b4 that , right after solat , kami pon berchat chor antara kami2 ttb je ade org folo dr belakang
kami igt kan sp ..... rupe2 nye felo r/u a.k.a. singgit
quite suprise la gak .... anyway he looked vv different from the old one
katenye hilang 10 kg ..... x taw la die diet ke ap ke 
malas nk tanye lebih .....

tu je utk kali ni 
enjoy korg nye holiday 
n jgn lupe amanah n tanggungjawab 
bye ....

June 12, 2011

my routine in jun

hi readers sume
ape khabar ? 
first of all nak ucap assalamualaikum
hrp2 sume sihat la 
erm
yg sakit tu jgn risau
g jupe doktor ok 
kalo malas sgt nk g klinik
bwk2 la rehat 
jgn buat mcm org sihat plak
hahaha....

actually tgh boring 
sbb ?
xd bende menarik utk dibuat
ari2 bgn je da tgh hari
*cuti la kt kn 
hahaha
tgk2 je dunia matahari da atas kepala
n kdg2 tu bgn je da azan zohor
nk buat mcm mn
cuti la kt kn once again

ok la
nk citer cket la rutin spjg cuti for 1 month
ni dr xx mei till 11 jun 2011

pagi 
of kos subuh dahulu
pembuka hari
korg sume bgn x?
phm2 je la
kalo x kene kaw2 ngan parents kalo x bgn
hehehe

then smbg balik tido till xx 
hahaha
pastu mandi and lunch
*kalo dapor da berasap mkn kalo x tggu la ptg
kalo da ptg tu combine je sume tu
breakfast + lunch + dinner
3 in 1
hahahaha

erm
now kt ckp psl aktiviti ms ptg2
xd yg sfesifik sbananye
tp yg penting on9
everyday right after zohor
mesti korg tertanye smpi ble
hahaha
smpi my mum pggil utk mandi ptg
haaa
lm x
kdg2 tu kene gak bebel
sbb?
lm sgt on9
mklm la skrg
sume nk jimat 
air, letrik, duit
sgl2la la yg bole jimat
yela
sume da nek 
lektrik nek
tu blom msk bend len ag
hahaha

malam
of kos dinner first right after maghrib
then tgk tv jap
hahaha
cuti2 ni mlm je lps kol 7 mesti ade citer
my fav
nora elena
best sgt
kene tgk
kalo x ...
miss 1 episod
kat umah aq je la yg feeling2 tgk citer tu
sbb yvonne tu yg buat aq bengang dlm citer tuh

erm
kalo lps brite tu 
hari isnin
tgk juvana
best sgt2
tringat ms skola dulu2
walau pon aq ni mcm daem
haha
ala2 skema
tp skrg pon sm gak
skema forever

haa 
tu die
kalo ari slase
tgk cite br tu
erm
yg Lu'lu tu
tv3
ok la
br 1st episod
hrp citer tu best
hahaha

erm kalo ari rabu
tgk night movie kat tv2 kol 10
mggu lps je citer Paulie
citer about parrot yg bole ckp
it can truly speaking like us
not mimicking us
it was awesome 
last 2 weeks anaconda
best gak
i love english movie so much
hahaha

how about thursday?
You Saka Pergi Jauh2
erm
quite fun
byk gelak
hahaha
sbb die bkn die yg seram tp more too jokes laa
tu buat org nk tgk more n more

haa
tiba la hari jumaat
bg yg muslim tu 
g solat jumaat 
pastu mcm bese on9
then malam tgk movie ag 
kalo tv2 citer mlayu
kol 10 till 12
tv3 english movie
same time as well
kdg tgk2 both 
sbb ade 2 tv kat umah
hahaha
*advantage tv lebih di rumah
hahaha
then smbg ag ngan midnight movie 
tv2
tu pon english movie
ade ri tu 101 dalmatians
mmg best
sk sgt tgk all those puppies
cute sgt
hahaha

how about weekends?
haa
sabtu or ahad
kdg2 g kenduri kawen
hahaha
best sgt
sbb dpt mkn lauk yg best2 la kn
aq da attend 3 or 4 kenduri spjg cuti
mmg best
hahaha
sbb bole brangan mcm kite plak kawen
*opppssss
n bole gak brangan nk theme ap ble kite kawen 
hahaha

erm
kdg2 kuar ngan famili
shopping
mkn skali kat luar
mklm la 
jrg sgt dpt buat mcm tu skrg
sume da blaja
jauh2 plak tu
*upm je kot ..... jauh la sgt 
hahaha

erm
aq sbananye tido lwt kalo mlm2 
nk praktis jd brg hantu 
*nk jd mcm kapchai laa 
he is my mentor
hahahaha
xd la
sbb mlm2 ni kdg2 fb dulu
kdg2 tgk movie ngan adik dlu
erm
x pon men cs
mklm la
fav game so far
n nk plan strategi bek la kt kn
hahaha

erm
sorry la entry kali ni panjang berjela
mklm la
all in 1
hahaha
hope korg suka n keep on commenting is possible
hahaha

ok la
c u later
gudnight allzz
........

June 09, 2011

hi hi hi ......

hi semua !
first of all nk greet kat sume readers dulu.... assalamualaikum n selamat lah ..... 
ape mcm cuti ok x? hrp2 sume berbahagia dgn cuti yg pnjg tu .... hehehe

actually aku br je buat blog ni 
mesti korg sume wonder kan .....
sbb sblm2 ni x penah2 nk buat ttbe je muncul 
xd angin xd ribut xd hujan
ttb je hadi storm kedondonglikat buat blog
hehehe....

sbnr nye aku ni mmg xd niat or terlintas nk buat blog 
tp ttb je arini mcm nk buat something new 
kt org x kenal mk x cinta 
so aku pon try la nak buat blog2 ni
hahaha

erm....
kpd yg da ade blog tu jgn lah lupe 
singgah2 la blog hadi storm kedondonglikat yg x sbrp ni 
sbb sy pon br je nk blaja on blogging stuff
so hrp korg sume bg tunjuk ajar utk buat blog yg superb
hahaha

k la ....
ade koje nk buat ni....
maklum la cuti pon ade gak keje
igt goyang kaki je ke ?
hahaha

ok la 
i'm going out 
so hrp korg sume enjoy your holiday
n hv a great holiday lah

~sekian~

Nuffnang Ads