Nuffnang Ads

Apesal.com

June 25, 2011

aku tak bodoh

hi semua. bertemu lg kite hari ni. hahaha . alhamdulillah. baiklah utk entry kali ni i just wanna share some view on the movie that i just watched lately. movie ni x la br sgt tp too me it is an awesome movie. nape ek ? tu korg kene tgk sendiri la.


video


Aku Tak Bodoh ni sebuah cirite Melayu yg diadaptasi dr sebuah filem ; I Not Stupid Too , pd awal nya ialah perkenalan watak : Jefri , Roy dan Din sebagai watak utama dlm movie ni. Jefri dan Roy adalah adik beradik dalam sebuah keluarga yg mn both of their parents are vv busy in works until xd mase utk dorg. kalo mak bapak dorg blk pon time tu dorg da tido. cian sgt kat dorg sbb, mereka hidop penoh mewah tp xdpt kasih sayang yg secukup. sgt sedih kalo korg2 tgk. 


Din pulak ialah seorang anak yatim yg telah kematian ibu, tapi ayah dia da tua so what can u expect more from them right ?dorg hidop daif sgt. 1 je kelebihan DIn ni , die pandai tumbuk- menumbuk ni. hahaha , best sgt cr die lawan penoh aksi n kdg2 ade yg over cket . hahaha. Din n Roy ni kawan baik , 1 kelas. bak kt pepatah ; air dicincang xkn outus la .... gitu ..... 


Roy ni ade blog .... *mcm aq ..... die mmg sk sgt berblog taw ..... smpi mng anugerah la. tu die nye kelebihan la. adik die, Jefri , budak yg sgt pandai , just 8, comel sgt , suka mainan such as robot of kos bdk kecik xd mende len nk men kn. hahaha.


Now jom citer psl dorg nye parents, ayah si Jefri n Roy is Riezman Khuzaimi , well known actor in Msia n ibu die plak Amy Mastura, sgt ayu tp garang ngan anak2 but a bit skema too me bcoz nk soh anak die jd pandai tp method mengajar anak tu x suai. but in this era, bende tu yg jadi kan kite sume until sume bdk2 terjerumus dlm social illness ni.so, jgn salah kn kami semua but it comes from u (parents). ayah si Din ni plak , Namron ; aq x kenal sgt tp watak die mmg jadi la dlm citer , suai sgt jd ayah kpd Din. 


watak sampingan , cikgu ; Dato' Jalaluddin , jd muda ok . xle bla r. klakar giler muka die. mcm 20 years back, around 30 mcm tu umor die. korg x rs ke die lebey ensem ag ke kalo back to 20 years back? *ap aq merepek ni ?

the climax is ap bile Din dibuang sekolah n join 1 geng yg melibatkn diri die dlm kancah jenayah , bende ni cause Roy follow skali step si Din ni. ad 1 part dorg kene curi 1 i-phone kat 1 kedai n x psl2  dorg kene pow dgn 2 org laki yg mn2 ntah dtg n minx rm 6 k. ko mampu ? ttb je org x kenal minx duit sbb nk ttp mulut perbuatan kite . nonnense btol bende2 ni. tp sume bende ni bese je dlm dunia ni. all is about globalization.


so as a step utk dorg selamat dorg pon cr la duit, Roy minx duit dr adik die tp x cukup. so , Din suggest utk ragut n rompak sorg mak cik ni. dorg success ragut rantai mak cik ni, tp ttb dorg rs bersalah; so dorg cr mak cik ni n pulang kn balik rantai tp x selamat ag dorg. dorg kene tangkap ngan org keliling ms pulangkn rantai kat mak cik tu. so Din pon belasah la org kat situ n larkn diri utk selamat kn diri. at the same time bapak die ad kat situ, bapak die nk tolong tp ....... 


haa .... utk kesudahan korg tgk la sendiri ..... xle cite lbh2 6t korg x tgk citer ni. b4 nk conclude, citer mmg byk bg pengajaran n nilai2 penting dlm zmn skrg. hrp kite sume amek yg baik n buang yg keroh k. ok la tu je utk entry kali ni. see ya !!!!!!!!


=maju seni utk masa hadapan =


- Roy n Din -

 


No comments:

Post a Comment

Nuffnang Ads